Olvasóihoz fordul segítségért a Műút

Olvasóihoz fordul segítségért a Műút

Bajba került a Műút folyóirat: a mostanában egyre több lapot sújtó állami hozzájárulás-megvonások sok más sajtótermékkel együtt őket is érinti. Az utóbbi években időnként ki- kimaradt egy-egy lapszám, illetve összevont számokkal hidalták át a nehezebb időszakokat. Most ott tartanak, hogy a júniusi Műút készen áll, de ahhoz, hogy nyomtatásban is megjelenjen, a szerkesztőségnek anyagi forrásokra lenne szüksége. Ezért most a olvasókhoz fordultak: arra kérik a kortárs irodalmat kedvelőket, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a lapszám megjelenéséhez. A tartalomjegyzéket elnézve valóban kár lenne, ha ez az újság most nem kerülne nyomtatásba: többek között olyan nevek szerepelnek benne, mint Tőzsér Árpád, Markó Béla, Bazsányi Sándor, Németh Gábor vagy Csehy Zoltán.

A gyűjtés során érkező adományokat nyomdaköltségre, illetve szerzői honoráriumokra fordítják, a lap szerkesztősége ezt tartja elsődlegesnek, saját munkájukat továbbra is önkéntes alapon végzik.

Aki támogatná a Műút fennmaradását, erre a linkre kattintva teheti meg. A linken az is nyomon követhető, hol tart éppen a gyűjtés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük